Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Λύση στο πρόβλημα της βρύσης;



Νέος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας μετά την παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση του Κωνσταντίνου Κοσμόπουλου εξελέγη στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ Γορτυνίας στις 31 Αυγούστου ο Νεκτάριος Μπαρούτσας.  Επίσης το ΔΣ Γορτυνίας μεταξύ άλλων αποφάσισε την συνέχιση των  εργασιών προστασίας και στερέωσης της πέτρινης βρύσης στην Τ.Κ. Αγριδίου και συγκεκριμένα χορηγήθηκε έγκριση εκτέλεσης εργασιών για την αντιμετώπιση του κινδύνου κατάρρευσης με δαπάνη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγριδίου.

Ακόμα αποφασίστηκε η υποβολή φακέλου στο πρόγραμμα: «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης». Το έργο θα αφορά στην  Τοπική Κοινότητα Καμενίτσας και ψηφίστηκε δαπάνη 2.000,00 € για τις ανάγκες σύνταξης του φακέλου.
Αποφασίστηκε η πρόσληψη 9 εργαζομένων για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου, η  «Προμήθεια αναμεταδοτών και δορυφορικών δεκτών Δήμου Γορτυνίας» προϋπολογισμού 15.000,00 € , για τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων.
Εγκρίθηκαν προμήθειες για το Βιολογικό Καθαρισμό Βυτίνας και συγκεκριμένα προμήθειες χημικών και ανταλλακτικών για την συντήρηση των εγκαταστάσεων.
Αποφασίστηκε ακόμα η υπογραφή των πρωτοκόλλων για παραλαβή  δύο έργων  «Διαμόρφωση χώρου Παιχνιδιού και πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πλατεία του οικ. Λάστας» Δ.Ε Βυτίνα και «Επισκευή ανακαίνιση και ανακατασκευή κτιρίου (παλαιά σφαγεία) πυροσβεστικού σταθμού» Δ.Ε. Βυτίνας.
Άλλες αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν  Ενέργειες για την τουριστική προβολή του Δήμου στην παγκόσμια ημέρα τουρισμού 27-29 Σεπτεμβρίου. Εγκρίθηκε  η διοργάνωση  εκδηλώσεων και ενέργειες προβολής των τουριστικών πόρων του Δήμου και έγιναν  προτάσεις για ενεργοποίηση των επιχειρηματιών  στην παγκόσμια ημέρα τουρισμού. Για τις ανάγκες των ενεργειών ψηφίστηκε δαπάνη 3.000,00 €. Το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε ακόμα στην έγκριση του  Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων στα πλαίσια της κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2011-2014. -Εγκρίθηκε ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων  στα πλαίσια  κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος.
Έγινε τέλος αποδεκτό το αίτημα του Συλλόγου Φιλοπροόδων Ελάτης για συνδιοργάνωση συνεδρίου με θέμα «Το ορεινό τοπίο, χρήσεις και προσλήψεις ενός μεταβαλλόμενου χώρου». 
Πηγή: arcadiaportal.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΠΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Κάτι είχε ακουστεί πως βρέθηκε λύση με την άδεια της γεώτρησης που δεν υπήρχε και πως σύντομα θα αρχίσουν εργασίες αλλά μέχρι να το δούμε με τα μάτια μας...