Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Παγγορτυνιακό Αντάμωμα



Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από την Παγγορτυνιακή Ένωση το 2ο Παγγορτυνιακό Αντάμωμα, στο θέατρο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΗΣ» στο Ίλιον. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ανεπανάληπτη και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Τους προσελθόντες καλωσόρισε η Γεν. Γραμματέας της Παγγορτυνιακής Ένωσης Μαρία Αγγελοπούλου.
Χαιρετισμό απηύθυναν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, οι Δήμαρχοι Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος και Ιλίου Νίκος Ζενέτος. Ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Παναγιώτης Πλέσσιας με τη σειρά του καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε για την μεγάλη ανταπόκριση στην πρόσκληση της Ένωσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Σε πείσμα των μελανών σημείων της εποχής μας, τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν μοχλό αντίστασης σε όσους ορέγονται ισοπέδωση των παντών». Ακόμα ο κ.Πλέσσιας ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο, που για άλλη μια φορά διέθεσε δωρεάν το χώρο και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Παγγορτυνιακής του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα.
Στη συνέχεια προβλήθηκε απόσπασμα από ντοκιμαντέρ για τη Γορτυνία, του σκηνοθέτη Σωτ. Λαμπρόπουλου. Στο μουσικό κομμάτι της βραδυάς χόρεψαν τα χορευτικά συγκροτήματα των Πελοποννησίων Καματερού και Αρκάδων Ιλίου. Ακολούθησε ελεύθερος χορός του κόσμου μέχρι αργά.
Στο Παγγορτυνιακό Αντάμωμα συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι συμπατριώτες καλλιτέχνες Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, Άννα Βυτινάρου, Θεόφιλος Κολοτούρος, Νάντια Καραγιάννη και Διαμαντής Ρουμελιώτης. Μαζί τους συμμετείχαν και οι ιερείς π. Χρήστος Κυριακόπουλος και π. Νικόλαος Ντάβος. Επίσης πήραν μέρος οι μουσικοί: Κυριάκος Γιαννακόπουλος, Αναστάσιος Μορφονιός και Ευάγγελος Ντάβος κλαρίνο, Κων/νος Γεωργούλης Βιολί, Θεόδωρος Γιαννόπουλος λαούτο, Κλέαρχος Κορκόβελος σαντούρι και Ανδρέας Νιάρχος κρουστά –φλογέρα. Φιλικά συμμετείχε και ο γνωστός Νικ. Καρατάσος με το σαντούρι.
Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους και οι: Αρχιμανδρίτες: π.Θεόκλητος Αθανασόπουλος, Πρωτοσύγγελος της Ι. Μητροπόλεως Μαντινείας, π. Ιάκωβος Κανάκης- Πρωτοσύγγελλος της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Ανδρέας Λυκουρέτζος Υπουργός Υγείας, Ευαγγ. Γιαννακούρας Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Νίκος Χιωτάκης Δήμαρχος Κηφισιάς,  οι Αντιδήμαρχοι Ιλίου Βασ. Αλεξόπουλος και Χαραλαμπόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου Γιάννης Βέργος, Δημ. Δαλαμάγκας, Δημ. Βασιλόπουλος, Γιώργος Κανελλόπουλος και Ελένη Γρετσίτσα, οι επίτιμοι Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Κων/νος Καλύβας και Χρήστος Δημητρόπουλος, ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων Γεώργιος Ζαραφέτας, οι πολιτευτές Κώστας Βλάσης, Παναγιώτης Καρβελάς και Γιώργος Παπαηλίου καθώς και πολλοί Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων & φορέων της Γορτυνίας.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Παγγορτυνιακό Αντάμωμα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Παγγορτυνιακό Αντάμωμα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Παγγορτυνιακό Αντάμωμα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Παγγορτυνιακό Αντάμωμα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Παγγορτυνιακό Αντάμωμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: