Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή προς την εφημερίδα "Γορτυνία"

Κύριε Καλύβα
Στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδος σας στη θέση "ΑΓΡΙΔΙ" αναφέρετε οτι ο κ. Αθανάσιος Λυγούρας έδωσε για εργασίες (αμμοβολή-αρμολόι) για τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος το ποσό των 20.000 ευρώ.
Για να μην δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις και προς αποκατάσταση της αλήθειας ως ταμίας του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος σας γνωρίζω τα εξής:
1) Κατ' ομολογίαν του ιδίου προς το Ε.Σ. έδωσε το ποσό των 12.000 ευρώ και για τα οποία τον ευχαρίστησε.
2) Το Ε.Σ. ουδεμία ανάμειξη είχε ως προς την διαχείριση του ποσού των 12.000 ευρώ η 20.000 ευρώ η 30.000 ευρώ που γραπτώς είχε ανακοινώσει.
3) Όσο για την αποπεράτωση του συγκεκριμένου έργου διατέθηκαν και άλλα χρήματα απο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Κ. Σπηλιωτοπούλου
Ταμίας Ε.Σ. Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγριδίου

1 σχόλιο:

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ είπε...

Αγαπητέ Κε Καλύβα

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας πριν μερικές εβδομάδες και θέλοντας να αναφερθώ σε ένα δημοσίευμα της εγκρίτου εφημερίδας «Γορτυνία» στην έκδοση του μήνα Οκτώβρη, θέλω να σας παραθέσω τα κάτωθι :
Ο σκοπός της επικοινωνίας μας ήταν να αναδείξω και να επισημάνω ευαισθησίες και την ευγένεια ψυχής και αγάπης που τρέφουν κάποιοι για τον τόπο καταγωγής τους.
Σημεία αναφοράς για τους απανταχού Αγριδιώτες και για δικούς τους προσωπικούς λόγους είναι κάποια πράγματα ορόσημο, οδηγός στο διάβα της ζωής τους συναισθηματικά συνδεδεμένα με το χωριό τους όπως η Εκκλησία, το Σχολείο, η Βρύση κλπ
Ο σκοπός της επικοινωνίας ήταν να αναδείξω την προσφορά της δωρεάς του Κου Λυγούρα Αθανασίου λόγω των συναισθημάτων και της αγάπης που τον διακατέχει για το χωριό του. Και όχι το οικονομικό μέγεθος στο οποίο αναφέρθηκαν κάποιοι και θέλησαν να το αναδείξουν ως μείζων θέμα. Διότι εκ παραδρομής εκ μέρους μου αναφέρθηκε ένα ποσόν που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (βέβαια δεν απέχει πολύ από αυτήν), οι αριθμοί εξάλλου στη σημερινή οικονομική κατάσταση έχουν αξία, και μακάρι αυτή η προσφορά να γίνει εφαλτήριο ώστε και άλλοι χωριανοί να συμβάλλουν στην ανάδειξη των αξιοθέατων του τόπου.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία στην εφημερίδα σας με την παράκληση να δημοσιευθεί στο επόμενο φύλλο και με την ευχή τέτοιες πράξεις να επιβραβεύονται και επαινούνται
Σήμερα η εκκλησία της Αγίας Τριάδας παρουσιάζει μια αξιοζήλευτη εικόνα που οφείλεται στην αγάπη των Αγριδιωτών για τον τόπο τους. Με γνώμονα τα αγνά συναισθήματα των ανθρώπων μπορεί να βελτιωθεί η εικόνα όλου του Αγριδίου και να γίνει σημείο αναφοράς και για τους περαστικούς επισκέπτες.

Με εκτίμηση
Χαρίκλεια Γιαννοπούλου