Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Διαθέσιμη για εγκατάσταση η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα του Δήμου Γορτυνίας


Η έκδοση 1.2 της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα του Δήμου Γορτυνίας είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση.
Ολοκληρώθηκε και είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων η εφαρμογή "Discover Gortynia"  για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones)  που διαθέτουν λειτουργικό android. Πρόκειται για την έκδοση 1.2, που περιλαμβάνει πάνω από 300  σημεία ενδιαφέροντος και συνδέεται απευθείας με το ομώνυμο κανάλι στο δημοφιλές youtube, με 11 βίντεος για την Γορτυνία, διάρκειας περίπου 2 λεπτών το καθένα. Η διαθέσιμη έκδοση είναι η ελληνική.
Η εφαρμογή ενημερώνεται με το ίδιο περιεχόμενο που θα περιλαμβάνει η δικτυακή πύλη (portal)  του Δήμου,  αλλά είναι σχεδιασμένη ώστε να μπορεί να λειτουργεί ακόμα και off-line. Το μέγεθος της εφαρμογής είναι περίπου 47 Mbytes και θα διατηρηθεί κάτω από τα 50 Mbytes, ώστε να μπορεί να διατίθεται δωρεάν από το ηλεκτρονικό ιστοχώρο της Google (Play Store).
Η έκδοση για τα i-Phone της Apple βρίσκεται στο στάδιο της πιστοποίησης που απαιτεί η Apple για να διαθέσει την εφαρμογή μέσω του δικού της ιστοχώρου και του i-Tunes. Η έκδοση για τα Windows θα καθυστερήσει, λόγω των αλλαγών στο λειτουργικό της Microsoft, μετά την κυκλοφορία των Windows 8.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν το Discover Gortynia  για android στην ελληνική γλώσσα,  στέλνοντας e-mail  στο discover@gortynia.gov.gr,  μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου:  www.gortynia.gov.gr και θα λάβουν απαντητικό email  με τον σύνδεσμο από όπου θα κατεβάσουν την εφαρμογή.  Λόγω του μεγάλου μεγέθους του αρχείου συνιστάται η εγκατάσταση να γίνει όταν υπάρχει σύνδεση wi-fi, αλλιώς θα χρειαστεί αρκετή ώρα, και ίσως οικονομική επιβάρυνση, για το "κατέβασμα".
Οι φίλοι της Γορτυνίας που θα εγκαταστήσουν το Discover Gortynia μπορούν να στέλνουν τα σχόλιά τους και τις προτάσεις τους στο ίδιο e-mail  και να συνεισφέρουν στην εξέλιξη της εφαρμογής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: