Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Οι παλιές τέχνες που δεν χάνονται


Ο Χρήστος Σιμόπουλος γεννημένος στο Μαίναλο, έχει επιλέξει την ζωή στο βουνό και εργάζεται αποκλειστικά με το υλικό που αυτό του προσφέρει απλόχερα: το ξύλο. Εγκατεστημένος σήμερα στην Ελάτη, όχι μακρυά από την Τρίπολη,  ξαναζωντάνεψε ένα παλιό και εγκαταλελειμμένο σχιστήριο ξυλείας και σε αυτό που είναι το σημερινό του εργαστήριο περιμένει τους επισκέπτες για ένα κέρασμα.
Δεινός ξυλογλύπτης και ξυλουργός έχει φέρει τις τέχνες που κατέχει σε ένα επόμενο επίπεδο καθώς χρησιμοποιεί και σέβεται την ίδια την μορφή και φόρμα του ακατέργαστου ξύλου, όπως αυτό βρέθηκε στο δάσος. Χρησιμοποιεί κλαδιά, κομμάτια κορμών κλπ και τα μετατρέπει σε ζώα (πχ φίδια, πουλιά), έπιπλα και χρηστικά αντικείμενα όπως καθρέπτες, καρέκλες, τραπέζια κλπ.
Η αξιοθαύμαστη δουλειά του Σιμόπουλου θα μιλήσει στους εραστές του ξύλου, σε κείνους που έχουν μια μικρή έστω σχέση με το υλικό.
Εργάζεται κυρίως κατά παραγγελία, η μαζική παραγωγή δεν τον αφορά καθόλου και προσπαθεί με την εργασία του να προστατεύσει την επιλογή της ζωής στο βουνό.

Πηγή: omorfipoli.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: