Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Εξελίξεις για την παράκαμψη Λαγκαδίων



Ως ένα σημαντικό έργο, που θα συνδέσει άμεσα την Τρίπολη με τον Πύργο και την Ολυμπία και θα δώσει ανάσα και προοπτικές ανάπτυξης και επενδύσεων σε ένα σημαντικό τμήμα της Νοτιοδυτικής Γορτυνίας, χαρακτηρίζεται το έργο της Παράκαμψης των Λαγκαδίων. Η έγκριση της μελέτης για το συγκεκριμένο έργο αναμένεται ότι θα δοθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή, καίριο ζήτημα όμως παραμένει η εξεύρεση πόρων που θα εξασφαλίσουν τη γρήγορη κατασκευή και όλοκλήρωσή του.
Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Γορτυνίας, Πέτρος Ζούνης, εφόσον εγκριθεί η μελέτη, θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ, που αυτήν τη στιγμή αποτελεί και το μόνο χρηματοδοτικό εργαλείο. Η παράκαμψη των 17 περίπου χιλιομέτρων έχει ως στόχο την αναβάθμιση της περιοχής ("που αφορά,καταρχήν, περίπου σε 40 χωριά της Νοτιοδυτικής Γορτυνίας"), όλα όμως θα εξαρτηθούν από τη χρηματοδότηση που θα υπάρξει.
Απαντώντας σε ερώτησή μας για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση του έργου, λαμβάνοντας υπόψη και τη σημερινή οικονομική κρίση, ο ίδιος, χαρακτηριστικά, δήλωσε: "Αν το έργο ενταχθεί φέτος στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτηθεί άμεσα, δε νομίζω ότι θα χρειαστεί μία πενταετία." Αντίθετα θα δοθούν συγκεκριμένες δυνατότητες ανάκαμψης της περιοχής, οι οποίες θα συνδυαστούν και με τις επιπλέον παρεμβάσεις του δήμου για την ανάδειξη της λίμνης του Λάδωνα, αφού ο δρόμος θα περνά πολύ κοντά από την περιοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια: