Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Φωτογραφικό υλικό από τα ημιτελή έργα

Καλό είναι να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Στην προηγούμενη ανάρτηση μας και ειδικότερα όσον αφορά τις εργασίες στην Αγία Τριάδα γράψαμε πως το έργο ξεκίνησε από "ιδιωτική πρωτοβουλία-δωρεά". Το ιδιωτική πρωτοβουλία δεν σημαίνει πως το έργο ξεκίνησε αυθαίρετα. Σύμφωνο και ενήμερο ήταν τόσο το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού όσο και ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας στου οποίου την εκκλησιαστική δικαιοδοσία υπάγεται και το χωριό μας οπότε και οι ναοί που βρίσκονται σε αυτό. Παραθέτουμε σημερινές φωτογραφίες από τα έργα που γίνονται (η γίνονταν αν προτιμάτε) στο Αγρίδι. Συγκεκριμένα από την Αγία Τριάδα, την βρύση, το υδραγωγείο και τον Άγιο Νικόλαο. Έστω και μια μέρα εργασιών στην Αγία Τριάδα ήταν αρκετή για να αποκαλύψει την καλλιτεχνική ομορφιά και την Λαγκαδινή τέχνη που έκρυβε ο αντιαισθητικός (για τον γράφοντα) σοβάς.










2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oι «δωρητές» μπορούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4002/11 και την Υπουργική Απόφαση 1184/20.8.2011, να καταβάλλουν τον αναλογούντα φόρο εφάπαξ και χωρίς προσαυξήσεις.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο «δωρητής» έχει δικαίωμα να λάβει επιστροφή φόρου το 40-45% επί της δωρεάς.

Ανώνυμος είπε...

Κάνω πρόταση και να μακάρι να εισακουστεί με την καταθεση επίσης αιτησης στο δήμο γορτυνιας (στα πλαίσια της αναμόρφωσης του χωριού). ΗΛΙΑ ΑΝ ΘΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ (αν βεβαια σε βρίσκει σύμφωνο) ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΥΧΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ. Επίσης μπορούν και αλλοι να παραθεσουν απόψεις θεσεις και προτάσεις για την (ποιοτικη) αναμορφωση και αναπλαση χώρων.

1) Αντικατάσταση των φθαρμένων ξύλινων παγκακιών που βρίσκονται στο χωριο (π.χ. το ξύλινο παγκάκι που βρίσκεται κοντά στη βρύση και είναι κατεστραμμένο)

2) Τοποθέτηση πινακίδας που να υποδεικνύει τη στάση για το λεοφωρείο (στη βρυση ολοι θα έχετε παρατηρησει οτι υπαρχει μονο ενας μεταλλικος στυλος)

3) Ολοκληρωση του έργου της μανδρας από το παλαιό νεκροταφείο μέχρι τα τριανταίικα αλώνια. (Τοποθέτηση λαμπτήρων, σύνδεση με νερό της βρύσης που υπάρχει στο μέσο της μάνδρας)

4) Προσπάθεια για κατασκευή ΄πετρόκτιστης μάνδρας από την αρχή του χώριού μέχρι και το νέο νεκροταφείο.

5) Τοποθέτηση κάδων στη βρύση του χωριου (αντίστοιχων με εκείνους που υπάρχουν στη πλατεία πρασίνου)

6) Τοποθέτηση οδοσήμανσης σε ορισμένα μέρη του χωριού (π.χ. πινακίδα μεγιστης ταχύτητας, stop κτλ)

7) Ανάπλαση των εισόδων του χωριού με νέες πινακίδες

8) Ανάπλαση της παιδικής χαράς (τα σκαλοπάτια ειναι μισοφαγωμένα, η ολη αισθητική είναι τουλάχιστον για εμένα "αποκρουστική"

Υπάρχουν και άλλα που μπορεί να προσθέσουν. ΄

Κανενός η γνώμη δεν είναι πιο σοφή, πιο έξυπνη, πιο σωστή. Ολες οι απόψεις πρεπει να καταγραφονται και να αξιολογουνται στη βαση της υλοποιησης τους........