Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Καλή σχολική χρονιά!


Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με ελλείψεις βιβλίων, φωτοτυπίες και... dvd!! Φέτος το Αγρίδι έχει τέσσερις μαθητές, ένας γυμνασίου και τρείς λυκειακών τάξεων. Αναμφίβολα αυτά τα παιδιά αποτελούν το πιο ζωντανό κύτταρο της μικρής τοπικής κοινωνίας, μια νότα αισιοδοξίας σε ένα σύνηθες γορτυνιακό χωριό που οι υπερήλικες είναι η πλειοψηφία. Στο πρόσφατο παρελθόν οι μαθητές ήταν έξι, νούμερο μικρό αλλά κατά πολύ μεγαλύτερο από τον αριθμό μαθητών (όπου υπήρχαν μαθητές) των μεγαλύτερων γειτονικών χωριών. Το blog εύχεται στους Αγριδιώτες μαθητές και φοιτητές καλή πρόοδο, δύναμη και πολλές προσωπικές επιτυχίες!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΡΙΔΙΩΤΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ:

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΙΚΗΜΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΠΙΚΙΝΗ.
ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 1830, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ
(ΕΦΗΜ."ΑΡΚΑΔΙΑ" φ. 118/3-11-1980 σ.3)
ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΣΥΓΓΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΕΣΗ.
ΕΧΕΙ ΚΥΡΥΧΘΕΙ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΔΙΕΤΙΑ 2007-2009.

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ:
Μ. ΒΑΡΚΑΣ
ΕΥΣΤ. ΒΡΑΧΝΟΣ
ΠΑΝ. ΓΙΑΒΗΣ
ΔΗΜ. ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Β. ΚΑΓΙΑΣ-ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΑΘΑΝ. ΚΑΡΒΕΛΑΣ
ΓΕΩΡ. ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ
ΧΡ. ΠΑΓΩΝΗΣ
ΣΠ.ΣΠΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΙΜΩΝ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι στο σχολείο του Αγριδίου δίδαξε και ο Νικόλαος Σπηλιωτόπουλος. Πιστεύω ότι δίδαξε πριν τον Παγώνη χρήστο και σαφώς πριν από τον Κίμωνα Σταθόπουλο.