Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Για γέλια και για κλάματα


Κωμικοτραγικές καταστάσεις στο Αγρίδι. Πριν από περίπου 15 μέρες σταμάτησαν οι εργασίες αναστήλωσης και αναπαλαίωσης της βρύσης. Πολλοί κάτοικοι εκφράστηκαν υπέρ της πλακόστρωσης της σκεπής με κολλητές πέτρες. Κάποιοι άλλοι εξέφρασαν την άποψη πως η σκεπή της βρύσης πρέπει να γίνει με επίχρισμα τσιμέντου (κορασάν). Αποτέλεσμα? Αναστολή των εργασιών συνοδευόμενη από καταγγελία στην αρχαιολογική υπηρεσία. Στην Αγία Τριάδα ξεκίνησαν επίσης εργασίες (με ιδιωτική πρωτοβουλία-δωρεά) για την ανάδειξη και τον καθαρισμό της ντόπιας πελεκητής πέτρας με την οποία έχει χτιστεί η εκκλησία. Με λίγα λόγια να απομακρυνθεί ο σοβάς και να γίνει αρμολόγηση της πέτρας. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 15 Σεπτέμβρη και σταμάτησαν στις 16 λόγω καταγγελίας στην αστυνομία. Μάλιστα περιπολικό έσπευσε στο χωριό μετά την καταγγελία για να σταματήσει τις εργασίες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτα ειναι φαινόμενα που παρατηρουνται στους μικρους οικισμους....
Το χωριό εχει αναγκη απο έργα καλλοπισμού και προς αυτη τη κατευθυνση (σωστη) κινειται η (ανα) κατασκευη της βρύσης και της εκκλησιας.
Αυτο που επιχειρηθηκε στην εκκλησια θυμαμαι πως παλαιότερα είχε πραγματοποιηθει με επιτυχια (αρμολοι) και είχε δόσει μια διαφορετικη (πραγματικα ωραια και επιβλητικη) οψη στην Αγια Τριαδα.
Η αναγκη για ανακατασκευη της βρυσης ειναι επιτακτικη αφου η σημερινη της οψη δυστυχως παρουσιαζει μια αποκρουστικη εικονα.
Η εσωστρεφεια ειναι ίδιο της Ελλάδος και των μικρων κοινωνιων. Αυτο που ενδεχομενως να ενοχλησε ορισμενους (καθαρα προσωπικη αποψη- χωρις να συγκαταλεγομαι σε αυτους και φυσικα χωρις να μπορω να υποθεσω ποιος, ποια ή ποιοι ειναι) ειναι το γεγονος οτι καποιοι μπορει να θεωρουν οτι η γνωμη τους ειναι πιο σωστη απο τους αλλους και οτι καθε αλλη αποψη που ακουγεται εκ των προτερων απορριπτεται.
Επισης πιστευω -και παλι ειναι καθαρα προσωπικη μου αποψη -πως οι δωρεες τουλαχιστον αυτες που αφορουν την εκκλησια θα πρεπει να ειναι ανωνυμες ετσι ωστε να επικτρωνομαστε στη πραξη ως πραξη και οχι στο δωρητη.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι ειλικρινά για αυτό το χάλι παιδιά, αν και όπως είπε ο φίλος είναι σύνηθες στις μικρές κοινωνίες. Πάντως πολύ καλό το blog του χωριού σας, ευχαριστώ και για το link στο δικό μας blog (Μυγδαλιά)!