Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΑΘΑΝΑΤΟΣ – Τα λείψανα του Ήρωα της Κύπρου, Ηλία Σπηλιωτόπουλου, αναπαύονται στο Αγρίδι

Στα Αγριδιώτικα χώματα αναπαύεται πλέον η σορός του Ήρωα Ηλία Χρ. Σπηλιωτόπουλου.
Με 42 χρόνια καθυστέρηση, η σορός του Ήρωα της Κύπρου επαναπατρίστηκε και την Κυριακή τελέστηκε η Νεκρώσιμος Ακολουθία, στο Ναό του Αγριδίου, από τον Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία.
Πολύς κόσμος έφτασε στο χωριό μας, για να τιμήσει τον Ήρωα, Ηλία Σπηλιωτόπουλο.
Εκεί, ήταν η οικογένειά του. Η ηλικιωμένη μητέρα του, τα αδέρφια του, τα ανίψια του …
Στο χωριό ήταν και Άγημα του Στρατού, καθώς και η Στρατιωτική μπάντα που συνόδευσε τη σορό από την Εκκλησία ως το Κοιμητήριο.
Ο Μητροπολίτης Ιερεμίας, στον λόγο του, είπε ότι «η Γορτυνία και το Αγρίδι, βγάζουν ήρωες και αγωνιστές, ενώ τόνισε ότι ασπάστηκε το χέρι της μητέρας του Ήρωα.
Ο ανιψιός του, Ηλίας Σπηλιωτόπουλος, εμφανώς συγκινημένος, απευθύνθηκε στο νεκρό θείο του, λέγοντας του ότι «σήμερα είναι εδώ όλη η οικογένεια, τα αδέρφια σου, οι γυναίκες τους, τα ανίψια σου και η υπερήφανη μητέρα σου. Όλο το χωριό είναι υπερήφανο. Κάπου εδώ είναι και μας ακούει ο πατέρας σου, ο Χρήστος ο λεβέντης». Στη συνέχεια, είπε: «Σε έψαξε ο φίλος σου, ο Θοδωρής Αναστασόπουλος από τα Μαζέϊκα και σε βρήκε πριν από τρία χρόνια. Για εμάς πάντοτε ήσουν ένα όνειρο, ελπίζαμε ότι βρίσκεσαι ζωντανός σε κάποιος στρατόπεδο συγκέντρωσης, στα βάθη της Τουρκίας. Βρέθηκες με μια σφαίρα στο κεφάλι, σε πρόδωσαν και σε δολοφόνησαν. Επιτέλους, η Οδύσσεια σου τελείωσε Θείε.42 χρόνια έμεινες στην Μεγαλόνησο, προδομένος από τη Χούντα και παραμελημένος από την Δημοκρατία.»
Εκ μέρους των κατοίκων του χωριού μας, μίλησε ο Θανάσης Λυγούρας ο οποίος είπε ότι «Σε υποδεχόμαστε ως Ήρωα. Έφυγες πολύ νωρίς και άφησες δυσαναπλήρωτο κενό. Η θυσία σου μας έκανε όλους υπερήφανους. Ήσουν και θα είσαι ο αδελφός μαχητής και ο πατριώτης αγωνιστής».
Στη συνέχεια, με πομπή, η σορός κατευθύνθηκε στο κοιμητήριο του χωριού. Εκεί, υπήρχε άγημα στρατού, στρατιωτική μπάντα και τριπλή ομοβροντία από απόσπασμα 7 οπλιτών.
Όλοι στο τέλος της ταφής, αναφώνησαν «ΑΘΑΝΑΤΟΣ», ενώ λίγο νωρίτερα είχε γίνει η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. 

Σετικά άρθρα μπορείτε να δείτε και εδω

- Πηγή: http://www.kalimera-arkadia.gr/gortynia/item/54579-athanatos-ta-leipsana-tou-iroa-tis-kyprou-ilia-spiliotopoulou-anapayontai-sto-agridi-vd.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: