Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΑΓΡΙΔΙ - 42 χρόνια μετά … και δεν έχουν επιστρέψει τα λείψανα του πεσόντα της Κύπρου, Ηλία Σπηλιωτόπουλου.

Ένας από τους πεσόντες είναι ο Ηλίας Χ. Σπηλιωτόπουλος, από την Τρίπολη, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 15 Ιουλίου 1974.
Ο ανιψιός του, με το ίδιο ονοματεπώνυμο (Ηλίας Σπηλιωτόπουλος), με ανάρτηση στο προφίλ του, στο facebook, αναδεικνύει ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την καθυστέρηση επαναπατρισμό των λειψάνων του, χωρίς να έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Μάλιστα, κοινοποιεί ηλεκτρονικά την επιστολή του και στον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα.
Γράφει: «Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε ενημερωθεί πως έχει γίνει ταυτοποίηση μέσω DNA των λειψάνων που βρέθηκαν σε κοιμητήριο της Λευκωσίας.
Πριν δύο εβδομάδες ενημερωθήκαμε από το υπουργείο άμυνας πως θα είμαστε παρόντες και θα παραλάβουμε τα λείψανα του στην ειδική τελετή που έγινε χθες στην Κύπρο κάτι το οποίο ακύρωσε το ίδιο το υπουργείο λίγες μέρες πριν λέγοντας πως "η δική σας περίπτωση σας θα διευθετηθεί μεταγενέστερα" χωρίς να μας αποκαλύπτουν ούτε ποιός έδωσε αυτή την εντολή ούτε ποιός είναι ο λόγος για αυτόν τον αποκλεισμό.
Σήμερα μάλιστα όλα τα site τον ανέφεραν ως πεσόντα την περίοδο 63-65 περίοδο κατά την οποία ήταν δέκα χρονών! Η αλήθεια είναι πως σκοτώθηκε στις 15 Ιουλίου 1974 και σίγουρα όχι από χέρι τούρκου.
Απαιτούμε την άμεσο επαναπατρισμό των λειψάνων του με τις δέουσες τιμές και σαφείς εξηγήσεις για αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά. Απαιτούμε τον δέοντα σεβασμό στην οικογένεια του και στην 92χρονη μάνα του που περιμένει 42 χρόνια μετά τα λείψανα του παιδιού της.»

Το παρόν κείμενο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα http://www.kalimera-arkadia.gr/blog/item/46434-tripoli-42-xronia-meta-kai-den-exoun-epistrepsei-ta-leipsana-tou-pesonta-tis-kyprou-ilia-spiliotopoulou.html
  - Πηγή: http://www.kalimera-arkadia.gr/blog/item/46434-tripoli-42-xronia-meta-kai-den-exoun-epistrepsei-ta-leipsana-tou-pesonta-tis-kyprou-ilia-spiliotopoulou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: