Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Να λέμε και τα άσχημα...


Η σελίδα του φωτογραφικού υλικού ανανεώθηκε με πρόσφατες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Παρατηρώντας τες διαπιστώνουμε πως κάποια σημεία του χωριού μας με τις κατάλληλες παρεμβάσεις έχουν πράγματι αλλάξει, η αλλάζουν, προς το καλύτερο (Αγία Τριάδα, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Νικόλαος, Υδραγωγείο). Είναι οξύμωρο όμως το χωριό να καλλωπίζεται και την ίδια στιγμή να στερείται την συνεχή και αδιάλειπτη ύδρευση του. Είναι πραγματικά κρίμα που η πετρόχτιστη βρύση (σήμα κατατεθέν) του χωριού παραμένει εδώ και μήνες στην ίδια κατάσταση, όντας επικίνδυνη για όποιον την προσεγγίζει. Όπως επίσης κρίμα είναι το γεγονός πως οι μάντρες κατά μήκος του δρόμου (έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής) έμειναν κυριολεκτικά στη μέση. Δεν θα μπώ στη διαδικασία να κρίνω αν έπρεπε να ξεκινήσουν απο την είσοδο του χωριού η απο την έξοδο του όπως και έγινε τελικά, ούτε ποιός φέρει περισσότερη η λιγότερη ευθύνη για την όλη κατάσταση. Το μόνο σίγουρο είναι πως η υπομονή φτάνει στο τέλος της, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πρόληψη ειναι καλύτερη της θεραπείας.

1) Δεν έχει νερό αν και έχουν βρει πηγη για πόσιμο νερό εδώ και 2 χρόνια (άκουσα πως η γεώτρηση ειναι παράνομη και ότι δεν είχε άδεια= αν ισχύει να τιμωρηθούν τότε εκείνους που παρανόμησαν αλλα παραλληλα να στίψουν το μυαλο τους να βρουν λυση)

2) Ξεκίνησαν τη κατασκευή της βρύσης και την άφησαν ημιτελειωμένη μια εικόνα τσαπατσουλιάς (όπως καρακιτσαριό ειναι το λοιώμενο απέναντι στη βρύση) ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΚ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ (θα πέσει καμια πέτρα στο κεφάλη κανενός δημότη....)

3) Ένα έργο έγινε καλό αυτό για τη μάντρα και έμεινε ημιτελές οπως ολα όσα γινονται στην Ελλαδα. Ξεκινησε η μαντρα απο τη μεση και τωρα αντι να πιεσουν τις καταστασεις να ολοκληρωθει από την αρχη του χωριου ως το τελος.......

Κλείνοντας θα πω πως ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Τα έργα καλωπισμού στις εκκλησίες είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής χρηματοδότησης (δωρεές).

Όλα τα άλλα που αναφέρονται οφείλονται στους αιρετους αλλα και στους πολιτες. Η κεντρική διοικηση ειναι υποχρεωμένοι για τα έργα που αναφέρονται (νερό+βρυση)

Ανώνυμος είπε...

Γιατί για τις μάντρες ποιός είναι υποχρεωμένος? Ο φούφουτος?