Η δημοτική αρχή θα πρέπει να ασχοληθεί με την επίλυση μια σειράς προβλημάτων που το Αγρίδι αντιμετωπίζει και τα οπόια παρατίθονται παρακάτω:
1) Τους θερινούς μήνες το Αγρίδι αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα με την υδροδότησή του και οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να μεριμνήσουν (έμπρακτα και όχι με την μορφή υποσχέσεων) για την άμεση επίλυση του προβλήματος. Ενώ εδώ και τρία (3) περίπου χρόνια έχει εντοπιστεί γεώτρηση (πόσιμου νερού) μόλις λίγα μέτρα μακριά από τον οικισμό για μια σειρά λόγων (οι οποίοι και επισήμως δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως) καθυστερεί η περάτωση του έργου.
Το πρόβλημα του νερού θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στη λογική της συλλογικής παρέμβασης και οι οποιες δεσμεύσεις δοθούν, να απαιτηθεί γίνουν στη βάση ενδεικτικού χρονοδιαγράμματος (λ.χ. αδειοδότηση τον Μάιο, έναρξη εργασιών Ιούνιο, ολοκληρωση του έργου τον Οκτώβρη).
2) Θα πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του κεντρικού σημείο (βρύση), συμβόλου και παραδοσιακού καλοκαιρινού τόπου σύναντησης των νέων του Αγριδίου διότι δεν είναι τιμητικό για κανέναν ο συγκεκριμένος χώρος να βρίσκεται υπό κατασκευή εδώ και ένα (1) περίπου έτος ενώ δεν είναι υπερβολή να τονίσουμε πως τίθεται και θέμα ασφάλειας αφού ελλοχεύει κίνδυνος τραυματισμού για όποιον την προσεγγίζει.
3) Θα πρέπει η δημοτική αρχη να προβεί στην αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης του χωριού αφού αφενός μεν χρήζει συχνών επισκευών αφετέρου δε δεν είναι ότι το καλύτερο για τη δημόσια υγιεινή.
4) Ολοκλήρωση των εργασιών για την πετρόχτιστη μάνδρα του χωριού. Τα τελευταία έτη στο Αγρίδι έλαβε χώρα ένα σημαντικό έργο (πετρόχτιστη μάνδρα) το οποίο και ανανάθμισε την αισθητική εικόνα του χωριού. Το έργο όμως έμεινε ημιτελές αφού ουδέποτε ολοκληρώθηκε η κατασκευή των μανδρών κατά μήκος όλου του χωριου παρά μόνο κατά το ήμισυ. Επιπρόσθετα δεν ηλεκτροδοτήθηκε (υπάρχουν σχετικές εγκοπές για τη τοποθέτηση λαμπήρων) ενώ σε ορισμένα σημεία η εικόνα είναι αποκρουστική (π.χ. απαιτείται καθαρισμός). Θα πρέπει παράλληλα να εξεταστεί το ενδεχόμενο πετρόχτιστη μάνδρα να κατασκευαστεί από την είσοδο έως και την έξοδο του χωριού.
5) Είναι αδιανόητο για το χωριό να μην διαθέτει έναν αξιοπρεπή χώρο άθλησης με το σημερινό παιδότοπο (παιδική χαρά) να χρήζει ανάπλασης τόσο στους εξωτερικούς (είσοδος-έξοδος) όσο και στους εσωτερικούς χώρους του. Ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες αρκετά είναι τα παιδιά που επισκέπτονται το χώρο αυτό κινδυνεύοντας να τραυματιστούν ελέω της μορφολογίας του εδάφους αλλά και της ύπαρξης πεπαλαιωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.
6) Αντικατάσταση ξύλινων παγκακιών (κατά μήκος του χωριού) τα οποία λόγω χρόνου έχουν φθαρθεί και τοποθέτηση σε ορισμένα σημεία του οικισμούοδοσήμανσης (τοποθέτηση πινακίδων stop, μέγιστης ταχύτητας κτλ).
7) Οι εργολάβοι που αναλαμβάνουν έργα (για λογαριασμό του Δήμου στο χωριό) θα πρέπει να τα ολοκληρώνουν και όχι να τα "μπαζώνουν" πρόχειρα.
8) Θα πρέπει να λάβουν χώρα εργασίες καθαρισμού τοποθεσιών (π.χ. από τη πυκνή βλάστηση) για την αποφυγή κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου